Μαθαίνω για τα Προβιοτικά

«Προβιοτικά» σημαίνει «υπέρ της ζωής, για τη ζωή». Πρόκειται για ευεργετικά βακτήρια που υπάρχουν φυσιολογικά στον οργανισμό μας και δρουν προς όφελος της υγείας. Η επιβεβαίωση της δράσης τους έρχεται μέσα από επιστημονικά δεδομένα, όπου διαπιστώνεται ότι η λήψη προβιοτικών βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου και του ανοσοποιητικού.

 Πιο συγκεκριμένα, μελέτες δείχνουν ότι τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της δυσκοιλιότητας, της διάρροιας, των φουσκωμάτων, του μετεωρισμού και διαταραχών στο έντερο που οφείλοντας στο άγχος, την κακή διατροφή, τα ταξίδια και τη χρήση φαρμάκων, όπως αντιβίωσης. Επιπλέον, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ουρολοίμωξης και κολπικών λοιμώξεων και να προσφέρουν μοναδική υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Προβιοτικά: τα φιλικά μας βακτήρια

Προβιοτικά: τα φιλικά μας βακτήρια

Γράφει η Εύα Ανδρέου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

Το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα περιέχει περίπου 400 είδη «φιλικών» βακτηρίων, τα οποία ονομάζονται συνολικά εντερική χλωρίδα και ενισχύουν τη λειτουργία και την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, άρα και ολόκληρου του οργανισμού, εμποδίζοντας την ανάπτυξη μικροβίων και επιβλαβών παραγόντων.
περισσότερα

Δυσκοιλιότητα και Προβιοτικά

Δυσκοιλιότητα και Προβιοτικά

Γράφει ο Ιωάννης Γιαννάκης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

Η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί τους πάσχοντες, πλήττει πιο συχνά τις γυναίκες και αποτελεί ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα στις δυτικές χώρες. Στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας (ΕΛΙΓΑΣΤ 2006), 1 στους 5 Έλληνες υποφέρει από δυσκοιλιότητα.
περισσότερα
Εντερική χλωρίδα, προβιοτικά και ανοσοποιητικό

Εντερική χλωρίδα, προβιοτικά και ανοσοποιητικό

Γράφει η Κάσδαγλη Νίκα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου αποτελεί την άμυνά του και βασικός του ρόλος είναι να αναγνωρίζει και να εξαλείφει τα παθογόνα μικρόβια. Ωστόσο, υπάρχει μια συμβιωτική σχέση του ανθρώπου με πολλά είδη «καλών» βακτηρίων που αποικίζουν το έντερό του και τα οποία αποτελούν τη φυσική εντερική χλωρίδα ή αλλιώς μικροχλωρίδα.
περισσότερα

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και προβιοτικά

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και προβιοτικά

Γράφει η Δήμητρα Σκλαβενίτη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια συνήθης χρόνια δυσλειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Οφείλεται σε κινητική διαταραχή του παχέος εντέρου και του ορθού, χωρίς να υπάρχει δομική ανωμαλία στο έντερο, ενώ συχνά αποτελεί μέρος μια γενικής διαταραχής του πεπτικού σωλήνα.
περισσότερα

  • Pro Biotix
  • ProBiotix Gold
  • Acidophilus Biotix
  • Mega 8 Biotix
  • Tum Biotix
  • Cran Biotix
  • Immune Biotix
  • Cholesterol Biotix
  • Kidz Biotix
  • Infa Biotix